Zou de prijs van Bitcoin in 2021 100.000 dollar kunnen bereiken?

Zou de prijs van Bitcoin in 2021 100.000 dollar kunnen bereiken?

PlanB-analist was in staat om niet alleen de huidige en toekomstige schaarste/hardheid van BTC te bepalen, maar ook een mogelijke Bitcoin-prijs. Een prijsdoel voor augustus 2021 van $100.000 per BTC werd vastgesteld, met behulp van het Stock-to-Flow model. Als het model doorgaat, zal Bitcoin tegen het einde van volgend jaar een prijs van ongeveer $100.000 bereiken. Toch is er veel meer aan zo’n BTC-cursus dan een eenvoudig model.

Precies 2 weken geleden brak de prijs van Bitcoin uit zijn lange zijwaartse beweging en liet voorlopig de zwaarbevochten $9.000 achter zich. Binnen 10 dagen is de prijs van Bitcoin gestegen tot $12.000. De BTC-prijs kon echter niet lang op dit niveau blijven en viel terug naar $11.000. Veel interessanter in deze ontwikkeling is dat de Bitcoin-prijs bijna de Stock-to-Flow prognose van de analist PlanB volgt. Laten we eens kijken wat dit betekent voor de BTC-prijs.

Als u meer details wilt vinden over de prijs van Bitcoin en het Stock-to-Flow model dat de cursus momenteel volgt, download dan gratis de Born2Invest mobiele app. Met onze partnerapp kunt u de laatste markttrends, aandelenanalyses en zakelijk nieuws in de wereld volgen, zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op de markt.

De prijs van Bitcoin volgt momenteel het Stock-to-Flow model.

Inmiddels zou iedereen bekend moeten zijn met het PlanB Stock-to-Flow model. De analist paste voor het eerst de S2F-verhouding toe op Bitcoin en werd beroemd in de cryptogemeenschap. Deze ratio is in het verleden al gebruikt voor edelmetalen om de schaarste te bepalen en om af te leiden of het betreffende edelmetaal geschikt is als waardeopslag.

In zijn model kon hij echter niet alleen de huidige en toekomstige schaarste/hardheid van BTC bepalen, maar ook een mogelijke Bitcoin-prijs. Voor augustus 2021 werd een prijsdoel van $100.000 per BTC vastgesteld. Op dit moment volgt de prijs van Bitcoin vrijwel exact het model.

PlanB zal in de komende dagen een bijbehorende grafiek publiceren. De rode stippen zullen aangeven hoe ver weg Bitcoin is van de volgende halvering en zullen geleidelijk van kleur veranderen. Er zal altijd een nieuw punt zijn zodra er weer een maand is verstreken sinds de laatste halvering. Ondertussen zijn we in de derde maand na de halvering en de prijs van Bitcoin Method is op dit moment zoals voorspeld door PlanB en het Stock-to-Flow model.

Na 2024 zou Bitcoin de beste waardeopslag kunnen zijn.

Dus als het model blijft kloppen, zal Bitcoin tegen het einde van volgend jaar een prijs van ongeveer 100.000 dollar bereiken. Bovendien neemt de S2F-verhouding van BTC met de dag toe en zal deze bij de volgende halvering in 2024 plotseling verdubbelen. Dit betekent dat Bitcoin officieel harder zal zijn dan goud en dus in theorie een betere waardevastheid zal hebben.

Toch is er veel meer aan zo’n BTC-cursus dan een eenvoudig model. Er zijn nog veel meer factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloeden. Zo zijn er de technische ontwikkelingen, de adoptie, de interesse van institutionele beleggers en de stijgende inflatie van de FIAT-valuta. Al deze factoren zijn op dit moment echter meer dan positief en bieden extra ondersteuning voor het prijsdoel van PlanB.

Of de prijs van Bitcoin volgend jaar $100.000 zal bereiken, moet nog blijken. Slechts één ding is zeker – zodra de Bitcoin-wisselkoers door de $20.000 heen breekt, zal een nieuwe golf van speculanten de markt betreden. Want dan zouden investeerders in theorie nooit verlies hebben geleden bij BTC.

Back To Top