BTCD breekt uit, maar heeft nog steeds om weerstand op lange termijn te ontruimen.

IN BRIEF

  • BTCD is uitgebroken uit een omgekeerd hoofd- en schouderpatroon.
  • BTCD handelt tussen steun en weerstand met 62,5% en 64,2%.
  • BTCD volgt een korte termijn stijgende steunlijn en een lange termijn dalende weerstandslijn.

De Bitcoin Dominance Rate (BTCD) is uitgebroken uit een bullish reversal patroon en heeft een belangrijk horizontaal niveau teruggewonnen.

Terwijl de BTCD waarschijnlijk zal toenemen in de richting van de hieronder geschetste lange termijn dalende weerstandslijn, is een doorbraak nodig om de lange termijn trend stijgend te houden.

Patroonuitbraak

Op 2 september bereikte de BTCD een dieptepunt van 57,51% en begon zich te verzamelen. Daarbij creëerde het een omgekeerd hoofd- en schouderpatroon (IH&S), wat een bullish omkeersignaal is.

De snelheid brak uit op 11 oktober (rode pijl in de afbeelding hieronder) en is sindsdien toegenomen. Vandaag, brak het uit van de 62,5% gebied, die had gehandeld als weerstand, en bleef rally.

Het dichtstbijzijnde weerstandsgebied is 64,2%, terwijl het 62,5%-gebied nu waarschijnlijk als steun zal fungeren.

Ondanks het uitbreken en het herwinnen van de weerstand, is de kortere-termijngrafiek zwakker geworden. Zowel de RSI als de MACD hebben een bearish divergentie gevormd, waarbij de eerste zich ruim binnen het overboughtgebied bevindt. Bovendien heeft de koers geleid tot wat lijkt op een dubbel toppatroon, dat meestal bearish is.

Als de prijs terugkeert, zou het steun moeten vinden in de buurt van 61%, de meest recente korte termijn high van waaruit de koers uitbrak, en een stijgende steunlijn getrokken van de 14 september dieptepunten.

Lange-termijn beweging

Cryptocurrency handelaar @damskotrades schetste een Bitcoin Era-dominantiegrafiek, met een stijging tot 66%, voor een scherpe daling die uiteindelijk de koers naar 52% brengt.

De weekgrafiek sluit aan bij deze beoordeling. BTCD is bezig om boven het 62.5% gebied uit te komen en de dalende weerstandslijn te naderen die is getrokken vanaf de hoogtepunten van Aug 2019, die momenteel 66% bedraagt.

Een afwijzing van de lijn gevolgd door een daling zou passen bij het patroon van lagere hoogtes, die sinds augustus gelden.

Ondanks de vermeende doorbraak zijn de technische indicatoren nog niet bullish geworden. Terwijl zowel de MACD als de RSI toenemen, is de eerste nog niet op positief terrein gekomen en heeft de tweede nog niet bevestigd dat er boven de 50 is gegaan. Bovendien heeft de Stochastische Oscillator geen bullish cross gemaakt.

Totdat BTCD met succes boven de dalende weerstandslijn uitkomt, kunnen we daarom niet met vertrouwen stellen dat de langetermijntrend bullish is.

Tot slot, terwijl BTCD op de middellange termijn waarschijnlijk zal toenemen tot 66%, is een doorbraak van de lange termijn dalende weerstandslijn nodig om de lange termijn trend bullish te laten worden.

 

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.